Alpakkaneuleen rinnale piti alottaa jotaki nopeaa ja kevyttä, mielellään ei-villaisesta langasta, jotta käsien hikoaminen ulkoilmassa kutoessa saatais minimiin. Keittiön pöytää pyyhkiessä totesin myös, että ensimmäiset, noin 2,5 vuotta sitten valmistuneet tiskirätit alkaa olla jo uransa ehtoopuolella.

 

 

 

Kauneimmat neulemallit -kirjasta olen käyttäny kerran aikasemminki tuota palloneuletta tiskirättiin, ja niin alotin nytki. Lankana Novitan Bambu turkoosina, puikkoina 3,5 mm sukkikset.

Tässä ko on parin vuoden aikana tullu muutama tiskirätti neulottua, niin olen huomanu että jonkulaiset kriteerit ne niiläki täytyy olla.

+ sopivan iso koko (tarkottaa esimerkiksi tässä pallorätissä 57 silmukkaa), jotta voi taittaa kaksin kerroin

+ ei saa käyttää liian pieniä puikkoja, isommilla tullee löysempää jälkeä -> rätti kuivuuki joskus ja on helpompi puristaa liiat vedet pois

+ pelkkä puuvillalanka ei ole se kaikista paras, olen ihastunu bambuun

+ kuvio mielellään muuta ko tylsää ainaoikeaa ja väri tietenki joku kiva keittiöön sopiva

En olekaan niitten ensimmäisten valmistuneiden tiskirättien jälkeen käyttäny kertaakaan kaupan rättejä. Mulla on puhtaita muutama pinossa keittiön kaapissa, ja parin päivän välein vaihdan uuden rätin. Likaset pesen pyyhkeitten kans. Aikansa palvelleet voiki sitte heittää kompostiin ko ovat joko puuvillaa ja/tai bambua. Eikä varmaan tarvi mainita sitä kuinka paljon mukavampia ja parempia ne on käytössä. Ei ole wettexiin palaamista. Vaikka en mikään mahoton ekoilija olekaan, niin tykkään tässä myös tästä "säästä luontoa" -efektistä.