Sen kerran ko mie neulon tarkasti noudattaen ohjetta (ns. laadukasta semmosta, ei Novitan), niin pieleen mennee seki.

Kerrotaan nyt tästä toisesta tapauksesta.

Suunnilleen vuosi sitten ostin kirjan Favorite socks, josta en ole vielä tehny ko yhet sukat. Nyt laitoin puikoile Embossing Leaves -sukat. Ohjeen mitat täsmäs oikein hyvin, sekä valmiin työn että neuletiheyden suhteen.Tein ekan sukan valmiiksi asti, kokeilin kyllä välillä, mutta sinnikkäästi jatkoin eteenpäin. Jouduin sitte kuitenki purkamaan valmiin sukaan kantapään paikkeille ja tekemään korjaukset.

 

 

Ensiksi, aloitus on himppasen liian kireä. Johtuu varmaanki kahesta ensimmäisestä kerroksesta, joissa tehdään joka toisella silmukan nosto ja joka toinen vain neulotaan. Näin luulisin ja samaa mieltä vaikutti olevan monet Ravelryssäkin. Taas, tiänpähän jatkossa lukea muiden kommentteja ohjeista ennen oman projektin alotusta. Noh, tälle en kuitenkaan alkanu enää tehä mittään, ei se kuitenkaan niin älytön kiristä ja mahtuu jalkaan.

Toiseksi, kantapää on aavistus iso. Toisella yrittämällä tein 2 kerrosta lyhyemmän ja poimin kantalapun sivuista 13 silmukkaa ohjeen 15 sijasta. Kaventelin silmukoita vielä enemmän eli jalkapohjan sileät silmukat 14 + 14 (ohjeessa 16) ja jalkapöydän lehtikuviosilmukat ohjeen mukaiset, 16 + 17.

Kolmanneksi, ohjeen 7,5 kuvion toistoa on liian pitkästi minun jalalle, joten vähensin 7 toistoon.

Nyt vois olla hyvät. :o)

 
 

 

 

ohje: Embossed Leaves by Mona Schmidt

lanka: Schachenmayr nomotta Regia Extra Twist Merino, väri petroolinsininen 09357, 68 grammaa

puikot: 2,5 mm

 

 

 

Paitsi että parin päivän käytön jälkeen nämä on löystyny sen verran, että lörpsöttävät tosissaan. Harmittaa kyllä kovasti ko kerranki tehin vähän vaativammat sukat ko sileää neuletta. Noh, kai nämä mennee toisten sukkien päälä pittää, mutta se ei kyllä ollu tarkotus. Mulla ei ennään tätä ohuempia puikkoja ole, mutta voi olla että 2 mm puikoila olis tullu sopivaa jälkeä..

Mitä tästä opin? Teen seuraavat sukat hyvin yksinkertasesti. Meinasin käyttää tämän langan jämät (n. 30 grammaa) ja tätä samaa lankaa ruskeana. Raitasukat. Ko ei kerta prameammat onnistu.