Ostin aikoinaan (ehkä pari vuotta sitten) käsityömessuilta raidoittuvaa Regiaa ko oli niin halpaa. Olis tieten voinu ajatella vähän väriäki, sillä en kyllä ymmärrä mitä olen miettiny nämä valitessa. Noh, sukat niistä kuitenki tuli vaikkei niin kovin kivan väriset olekaan.

 

 

Enkä ees yrittäny kohistaa raitoja, tykkään enempi ko on eriparit.

 

Ravelryn mukaan sukat on alotettu ensimmäisen kerran jo viime huhtikuussa. Viime lokakuuhun asti valmis sukka ootti paria, mutta päätin sitte kuitenki purkaa sen valmiin sukan ja tehä kokonaan uuet. Menihän se lokakuustaki aikaa ennen ko lopulta toinenki sukka valmistu: tammikuun puolivälissä päättelin langat.

 

 

ohje: oma

lanka: Schachenmayr nomotta Regia 4 fädig / 4 ply 

puikot: 2,5 mm

Alotin sukat kärjestä ja tein tiimalasikantapään, joka siis tuntuu istuvan minun jalkaan kaikista parhaiten, kapeajalkanen ko kerta olen. Muuten sukka on hyvin yksinkertanen: sivuilla jalkapöydällä 6 silmukan palmikko 2 silmukan nurjilla reunuksilla, muutoin sileää oikeaa. Olisko ollu joka 9. krs ko tein palmikon käännöt.

 

 

Taas kävi klassiset: toisesta sukasta tuli isompi ko toisesta. Syynä taitaa olla se, että ekan neuloin sukkapuikoila, toisen pyöröillä magic loopilla. Ilmeisesti pyöröillä teen löysempää, koska silmukat ja kerrokset kuitenki täsmäävät. Noh, olen taas ens kerralla viisaampi (jos muistan, eh). :o) Omassa jalassa ei niin haittaa.

 

Mukavan tuntonen lanka tämä kuitenki oli. En kuitenkaan älyttömästi tykkää näistä raitalangoista, enempiki semisolideista (siis niistä yksväristä, jotka on vähän "meleeratut").

Innostuin nyt kyllä melkosesti näistä ohuemmista sukista (miehelehän on tulossa semmoset). TIlasinki viime viikola Tapion kaupasta vähän lankoja seuraavia sukkaprojekteja varten. :o)

 

 

 

 

 

 

Luulin, että Opalit olis ollu vähemmän kirkkaita, mutta ei nämäkään pahat ole. Mallejaki olen jonku verran miettiny, mutta ajattelin yrittää saaha valmiiksi ensin pari keskenerästä neuletta (kuten ne miehen sukat) ennen ko alotan uusia.