Aikoja sitte sisko osti mulle muutamia (lue: säkillisen) Novitan Malibuja poistomyynnistä. Niistähän on valmistunu jo tämä neuletakki äitile ja tämä tunikamekko mulle. Hopeanharmaat Malibut on ootellu jo siis useamman vuoden puikoile pääsyä.

Pari viikkoa sitte kattelin Francisin (Ravelry-linkki) ohjetta ja pistin Malibut silmukoiksi. En siis noudattanu ohjetta mitenkään tarkasti, vähän mittasuhteita ja semmosta. Alussa oli suunnitelmana, että tehhään rento, löysä ja "roikkuva" tunika, ei kuitenkaan mekkoa, ja melko simppelin näkönen. Siis paksut puikot (8 mm) ja eteenpäin.

 

 

Mahollisimman paljon lankaa meinasin yrittää käyttää ja tehä niin pitkän tunikan/puseron ko lanka riittää ja tulos näyttää hyvältä. Tässä kolme kerää neulottuna, taitaa viis vielä ootella. Eli syteen meni, lankaa jää kyllä reippaasti, valitettavasti. Sitä ne paksut puikot tekkee..

Neuloin siis ylhäältä alas sileää oikeaa ja aina ko hyvältä tuntu niin tekasin yhen nurjan kerroksen.

 


 

Työ on nyt ollu reilun viikon päivät mietinnässä. Tähän mennessä näyttää hyvältä, mutta mitä tekis hihojen kans. Pitkät (tietty, sais lankaa kulumaan enemmän), 3/4-pituus, levenevät vai kapenevat?

Kaula-aukkoon suunnittelin huolitteluksi muutaman kerroksen joustinneuletta. Huolittelisko helman ja hihatki resorilla?

Helmaa meinasin vielä vähän leventää kevyesti eli parit silmukat vois vielä lisätä. Se saa olla hieman "liehuva", ei ollenkaan tiukka. Ekana oli mielessä, että tekiskö takakappaleesta hieman pitemmän, mutta nyt en ole ennään siitä niin varma. Ja se resori.. Joo vai ei?

Ideoita ja mielipiteitä otetaan vastaan avosylin. :o)