Vihdoin ja viimein ostettiin uusi ja leveämpi sänky. Entinen oli 120 cm leveä, nykyinen 160 cm. Makuuhuone tietty tuli enempi täyteen, mutta ostos paransi mahottomasti unenlaatua. Nyt ei tarvi kihnata kylki kyljessä (jos ei välttämättä halua) ja saa suoristettua kädetki. Tässä uuessa ei edes huomaa jos toinen kääntää kylkeä! Se on kuulkaa melkonen parannus se! :o)

Makuuhuoneen uudistus on siis alkanut. Ihan yllätyin ko mies totesi, ettei vanhat yöpöydät sovi kyllä ollenkaan uuteen makkariin. Ja mieshän on yleensä melko harvasananen sisustamisen suhteen - ei ainakaan aikasemmin ole sanonu, etteikö vanhan huonekalut kävis edelleen! ;o)

Vanha päiväpeite ei tietenkään oikein ole sopiva, mutta uutta kohtuuhintasta en ole vielä löytäny. Makuuhuoneen kovin ruskean värimaailman haluaisin vaihtaa vähän harmaaseen päin ja raikastaa sitä lisää valkosella. Alkajaisiksi uusia tyynynpäällisiä vanhojen sekaan.

 

 

 

 

Tässä isossa valkosessa on materiaalina sen vanhan kapeamman sängyn helmalakana ja vuosia sitten ommellun tyynynpäällisen jämäpaloja. Vanhat tyynyt on siis tuossa takana. Sisälle laitoin normaalikokoisen tyynyn, joka on vieraskäytössä - eipähän vie turhaa kaappitilaa ja tästä se on helppo ottaa yökyläilijöille tarpeen tullen. Nauhakiinnitys on kätevä.

 

 

 

 

Kaksi pienempää tyynyä olen aikoinani ostanut Ellokselta. Ratkoin päälliset pois, ja niitten alta paljastuikin suoraan vanut. Tein samaisesta helmalakanasta ensin tyynyt vanuille ja sitten vielä erikseen päälliset, joihin laitoin napit kiinnitykseksi. Napit on otettu talteen jostakin vanhasta paidasta. Inhoan ratkottavia tyynynpäällisiä - ne täytyy saaha helposti irti ja pesuun. Harmaat trikookoristukset on saksittu minun vanhoista kotihousuista, jotka kulu puhki takapuolesta. Tuli kyllä aika kivat kukkaset ja rypytykset. Vielä olis harmaata college-kangasta myöskin housujen muodossa, niistäki vois koittaa kehittää jotaki.

 

 

Tämän kertanen uudistus (ja ei siis puhuta siitä sängystä) ei siis maksanut mitään, kaikki tarvittava löytyi kaapeista. Tästä tullee hyvä olo!

Pikku hiljaa jos saatais uudistettua makuuhuone. Niitä yöpöytiä täytyy pohtia ja mielessä on tapetin vaihto tai maalaushommat. Siihen alkaa olla jo miehenki suostumus. ;o)