Uusi vuosi 2011 ehti jo alkaa ennen kuin sain kuvatuksi (ja postatuksi) tämän vuoden 2010 viimeisen neuleen.

 

 

ohje: oma

lanka: Drops Baby Merino musta

puikot: 3,5 mm

 

Tina halusi maltillisen kokoisen, kaksi kertaa kaulan ympäri kiedottavan huivin. Mustana. Semmosen, joka soppii hyvin takin alle.

Sen nyt varmaan jokainen tietää, ettei musta ole se kaikista mukavin väri kutoa varsinkaan tähän vuoden pimeimpään aikaan, mutta melkosen kivuttomasti tämä eteni näkemisen suhteen. Ehkä siinä auttoi kovasti suljettu neule ja vain joka 4. kerros tehdyt langankierrot ja kavennukset. :o)

 

 

Neulos on mukavan ohutta (no joo, saihan sitä muutaman silmukan tikuttaaki!) ja huivi istuu minusta kivasti kaulalle. Ehkä se on kuitenki parasta pittää kaksin kerroin - taitaa olla liian pitkä semmosenaan kaulaan heitettäväksi. Toivottavasti saaja on tyytyväinen.

 

 

Tämä oli samalla neitsytmatka Baby Merinon kanssa. Oikein tyytyväinen kyllä olen lankaan: sopivasti kierrettä, ei siis halkeile kovin helpolla, pitsit (ja myöhemmin kokeilemani palmikot) erottuu kivasti (paitsi tietysti mustasta ja eritoten valokuvista), mielettömän pehmeää ja sopivan edullistaki (alle 4 euroa per 50 gramman kerä). Ostan kyllä toistekki. Käyttökokemuksiahan ei luonnollisesti vielä ole.

Voisinpa testata tämän isosisarustaki, Merino extra finea. Jos kuitenki malttais hetken aikaa olla tilailematta lankoja. Vois yrittää kartottaa nykysen varaston, jonka koko ei valitettavasti ole tainnut juuri pienentyä kuluneen vuoden aikana vaikka niin lupasin vuosi sitten. Mutta lankavarastosta lisää myöhemmin, kuten palmikoistaki.

 

Ihanaa alkanutta vuotta!