Enpä olis uskonu! Että saan yhen kokonaisen pipon valmiiksi yhessä illassa - ja ilman ohjetta, omasta päästä! :oD

Olen pitkään jo halunu harmaan pipon, mieluiten palmikoila, ja sais olla vähän löysähkö, muttei mikkään myssy kuitenkaan.

Prismasta ostin kerän harmaata Novitan Isoveli-lankaa, jota en olekaan ennen ostanu tai kutonu. Kävin vielä lankakaupassaki, mutta sieltä ei löytyny toista sopivaa harmaata lankaa pipoa varten, joten kurvasin kotia. Illala sitte kaivoin sopivat puikot  ja loin muutaman silmukan.

 

 

 

 

ohje: Rento Harmaa (oma ja tällä kertaa hyvä :o)

lanka: Novita Isoveli harmaa (043), alle 100 grammaa

puikot: 4,5 mm

 

Neuloin ensin tasona ainaoikeaa reunukseksi sopivasti niin, että riittää pään ympäri ja muutaman sentin menevät päälekkäin. Yhistin rinkulaksi muutamalla harsinpistola ja poimin reunasta silmukat. Tämän vaiheen sain kyllä tehä muistaakseni kolmesti, että sain sopivasti silmukoita poimittua ettei tule liian kireä pipo.

 

 

 

 

Mietin hetken, että olisinko tehny kuitenki jotaki simppeliä kuvioneuletta, mutta päätin jättää sen kokeilun seuraavaan pipoon. Jos nyt sais mittasuhteet osumaan ensin kohilleen, niin voi sitte seuraavan kans harjotella muuta.

 

 

 

 

 

Kaventelut alotin ko hyvältä tuntu ja lankakerä siltä näytti. :o) Pesasin pipon vielä ja käytin huuhteluaineessa, jospa se vähän pehmenis. Malttamattomana kääntelin pipoa patterilla varmaanki puolen tunnin välein. ;o) Nyt olen pari päivää ehtiny pittää pipoa eikä ole kutittanu. Ehkä huuhteluaine vähän autto.

 

 

 

 

Viimeaikasten epäonnistumisten jälkeen tämmönen kerrala onnistuva ja äkkiä valmistuva neule on mahtava tunne! :oD Olen kyllä tyytyväinen tähän. Seuraavaan vois tosiaan miettiä jotaki simppeliä kikkailua nurjien silmukoitten kans.