lauantai, 17. tammikuu 2015

Sukkatehdas osa 3

Toiset pienet sukat tein ennen joulua tytölle. Väriksi valikoitui lankalaatikoista harmaa, valkonen ja oranssi Nalle. Alkaa kivasti jo Novita-varastot vähentyä, mutta vielä nuista jäljelle jääneistä saa monet sukkaparit.

Tässä kuitenki matkan varrela sävelletty kuvio, oman mielen mukaan miltä tuntuu. Ihan hyvältä näyttää, vois kokeilla muilaki väriyhistelmilä.

Tuo oranssi (tai ruoste, miten sitä nyt haluaa kuvata) on kyllä kiva väri, antaa mukavasti pehmeyttä harmaan ja valkosen sekaan. Soppii kyllä minusta niin tytöle ko pojalekki - nämä nyt sattu menemään tytölle.

torstai, 29. maaliskuu 2012

Mihinkäs sitä raidoista pääsis?

Raitasukat on aina kivat.

Tässä nämä aikoja sitten (helmikuussa) valmistuneet raitasukat, joista tuli aika passelit minun jalkaan. Resorit vois olla napakammat ja pitemmät, muuten on hyvä.

Näissähän ei ole mittään ihmeellisyyksiä: kärjestä alotetut, tiimalasikantapää ja oikeaa aina vaan. Raidotin sillä laila sopivasti ja jatkoin niitä niin pitkään ko petroolin väristä lankaa riitti. Loput eli resori on ruskeaa, jota tais vielä vähän jäädäkin.

tiistai, 23. elokuu 2011

Muutto

Hetken tutustuttuani päätin siirtää langat ja paperit saksineen ja puikkoineen tänne.

Tervetuloa!

 

tiistai, 2. elokuu 2011

Ruutuhousut vol. 2

Kun keväällä ompelin uudella ompelukoneella miehelle pyjamahousut, sanoi miehen siskonpoika haluavansa samanlaiset. Aikaahan tässä meni useampi kuukausi, mutta ajattelin että heinäkuun lopun syntymäpäiväksi voisin housut ommella. Ja niin tein.

 

 

Suuren Käsityölehden numerosta 11-12/2010 löytyi pojan pyjamasortsien ohje, josta sain kaavat yläosaan. Lahkeet pidensin toisen housukaavan mukaan. Pyjamahousujen koko on 140/146 cm.

 

 

 

Nyt on samanlaiset housut ko enolla. Olivat just oikean kokoset 8-vuotiaalle, lahkeet tietenki kasvuvaran kans. Rasse tykkäs. Ja tämä täti on tyytyväinen. :o)

torstai, 28. heinäkuu 2011

Lahja

Kevään aikana, vielä kun odotus oli meneillään, neuloin pikkuisen myssyn. Nyt viikonloppuna näen ystävää ja pikkuista viiden viikon vanhaa vauvaa. Myssy lähtee matkaan kortin kanssa.

 

ohje: Norwegian Sweet Baby Cap / Djevellue by Gro hieman muokattuna

lanka: Novita Luxus Cloud vaaleanpunanen (536) 31 g

puikot: 4,0 mm